gratis är gott!

De senaste dagarna har mitt monologhumör inte varit toppat. Det är det fortfarande inte men skadar inte att uppdatera läget för det!

I måndagskväll var jag å spana Hockey hemma hos Chewie. Av någon outgrundlig anledning fick Tre kronor stryk av Lettland å jag losa en hundring på oddset. Lyckligtvis lyckades jag fjäska till mig en hårklippning av CR så slapp sponsra Turkiets BNP med ett par hundralappar.:)

Tisdagen var allmänt seg, var fortfarande småkrasslig så banga fotbollsträning för att hänga med Baloo istället.. Olyckligtvis hör han till den kategori av mänskligheten som inte sett charmen med Champions League så blev att kolla lökiga TV-serier.

Idag sega vi vidare med vår magisteruppsats, trots obefintlig arbetsinsats från alla inblandade parter verkar det gå framåt! Chill!

Sen blev det gymmet med Chewie och sen hem till honom och kolla hockeyn för att suga ut hans skafferi (som tack för alla tidigare år!) Givetvis visar det sig att HIF gör en toppmatch och att jag spanat käppakrig istället av ren snålhet. Kändes dumt

// Mastern

En helt ny nivå av stördhet!

Ibland så gillar vissa inte personer hur de beskrivs i bloggen. Den vanliga reaktionen är då arga SMS där jag kallas för mytoman eller dryg knöl osv. Ibland överreagerar personerna och ibland är reaktionen rimlig och de får min ursäkt. Men som sagt så brukar det gå till.

Om man inte står omnämnd som "Dumskallen" (se inlägg sen i början av december för att se hur personen i fråga framställs). I december väcktes jag på nätterna av en massa anonyma samtal tills jag tog tag i eländet och ringde in till polisen och gjorde en anmälan. Sen slutade luren pipa om nätterna vilket ju så klart var skönt. Misstänkt för dessa dåden var Dumskallen eftersom samtalen började samma natt som jag dissade en returmatch med henne på ett troligtvis ganska nedlåtande sätt!

Hur som helst, nu ett halvår senare så hörde hon av sig till Chewbacca med påståenden om att jag hade gjort henne på smällen. Detta föreföll helt orimligt med tanke på det är fysiskt omöjligt att bli på smällen via oralsex, sen det faktumet att hon hörde av sig till Chewie och inte till mig, stärkte ju orimligheten i påståendet.

Tråkigt nog hade jag rätt hög feber inatt, och feber i kombination med obscena påståenden, ger en väldigt svettig och obehaglig känsla som man gärna kan vara utan!

Idag var det dock dags att konfrontera fanskapet och till slut framkom det att hon hittade på hela denna soppan för att jag enligt henne snackat skit om henne för ett halvår sen och var kass i sängen. Personligen föredrar jag när bittra tjejer säger det i sitt första SMS än i sitt femtonde men så är det som sagt skillnad på  normala bittra tjejer, och svårt störda bittra tjejer!

// Mastern

Skönt Flow med Baloo

För många var nog gårdagens evenemang (särskilt arrangörerna) vid H55 paviljongen en besvikelse. Det kom inte alls så mycket folk som var planerat så där var lite tomt. Men kvällen var ett exempel på att uttrycket "less is more" är jävligt klockrent ibland. För i och med att där var lite gäster så hade vi gott om tid att umgås med tjejerna som jobbade där och det var både snygga och trevliga vilket är en bra kombination.

De gäster som var där var överlag ganska trevliga också men lämnade inga bestående minnen i vår dimmiga tillvaro. Viktigt var dock att ingen var otrevlig! För ofta är det så om man är på gott humör å snackar rundor med folk, att något bittert retard snäser åt en för att man försöker vara trevlig typ. Givetvis är det okej att inte vilja socialisera med alla men är man ute bland folk för att festa så kan man åtminstone bjuda till lite! I natt bjöd alla till lite, vilket är nog så viktigt för att man ska hålla humöret på topp!

Baloo var sjukt skön igår också! För han betedde sig precis som man ska göra om man är ute några killar de vill säga umgicks med folk och levde livet! Ett problem som jag annars ofta upplever vid utgångar är att istället för att hålla ihop som ett gäng, så börjar man ägna sig åt meningslös kukmätning och revirpissande, och det blir aldrig någon höjdarkväll då!

Efter evenemanget stack vi hem, funderade lite på att dra vidare till något annat ställe, men kom fram till att vi skulle leva efter klyschan "att sluta när man ligger på topp!"


I morse fick jag ett riktigt dåligt bemötande i ett helt annat sammanhang! Ingen stor grej egentligen men en störig principiell fråga. Ligger lågt med klagosången så länge tills jag tagit reda på om det är jag eller motparten som gjort fel dock!

Stampusinnebandyn får klara sig utan mig idag, eftersom jag ska orka bowla med Chewie och CR ikväll, annars hade det varit ett gjutet sätt att göra mig kvitt min baksmälla!

// Mastern

Piece of cake!

Vaknade nyss upp en aning förvirrad! Min väckarklocka visade nämligen tiden 1505 och jag kunde omöjligt förstå hur fan jag kunnat sova i över 12 timmar i sträck utan någon rimlig anledning. Det visade sig att klockan visade fem timmar fel av någon outgrundlig anledning men åtminstone kändes den sovda tiden rimlig! Nåväl här följer gårdagens händelser!

Dagen började med att en bunke folk ringde å väckte mig! En av dessa var Mittbacken syster, vilket kom helt oväntat! I den bästa av världar så hade hon kommit på att jag ingick hennes sexuella fantasier och att det var dags att styra upp, men nu lever vi inte i den bästa av världar! Istället ville hon sälja biljetter till ett evenemang hon arbetade för. Som jag förstod det rörde det sig om att de skulle prova ett nattklubbskoncept av Stureplan/Båstadskaraktär ute vid H55 paviljongen.

Evenemanget hade tre paketpriser. Ett för fattiglappar, ett för knegare och ett för Stureplansbrats. Eftersom jag inte har lust att spendera ett belopp motsvarande halva CSN så var det uteslutet att leka Stureplansbrat, och när man ändå inte kan steka kan man lika gärna snåla så det fick bli fattiglappspaketet.

Detta var dock jävligt prisvärt och innefattade entre för två personer, en flaska vin, tio öl och fem shots för 500 spänn. Efter lite rundringande fick Baloo bli mina companjero till detta kall så må bästa man vinna ikväll! :)

Efter detta samtal var det dags för tennis med farsan. Av en slump mötte jag på Chewie på vägen till tennisbanan så han hängde på och lirade också. Efter en traditionsenlig 6-2 seger för mig mot farsan, fick farsan möta Chewie! Då fick han känna på något som det var längesen han kände, känslan av att defilera sin motståndare fullständigt. Fadern vann med 6-0. Till Chewies försvar kan nämnas att han aldrig spelar tennis, men å andra sidan lirar han jämt badminton, så han borde ha känslan ändå?

Sen fick jag skjuts ut till Allerum för att döma en dammatch mellan Allerum och Bjuv. Själva matchen finns inte mycket å säga om Allerum "dominerade" fullständigt och hade vunnit med tvåsiffrigt om det inte vore för att Bjuvs målvakt (som får Jabba att se smal ut i jämförelse) skrämde de stackars Allerumsanfallarna att skjuta rakt på henne varje gång de kom fria (vilket hände stup i kvarten). Sex gånger lyckades de dock skjuta bredvid vidundret så 6-0 slutade matchen!

Vad som var mer intressant med matchen var att Den Otäcke spelade för Allerum. Sist det skedde var det ingen succé men idag gick det mycket bättre. Inget inplanerat raggbesök  före matchen, där ragget storgrät om ett annat ragg istället för att släppa till och ingen som blängde på en! Så denna matchen var verkligen piece of Cake!

Övrigt:

Min fader ville jag skulle uppsöka en talpedagog eftersom ingen förstår vad jag säger? I mitt tycke är det en kraftig överdrift! Det är bara norrlänningar som inget förstår så finns över en miljon människor som förstår mig alldeles utmärkt! Med behärskad och välartikulerad vrede framförde jag mina synpunkter angående förslaget varpå faderns svar blev "Ja nu hörs det tydligt vad du säger, men du låter inte helt lycklig över förslaget?" Spot on!

// Mastern

undersökning klar, tuff konkurrens och omvänt hos Direktören...

Idag fick vi in en del undersökningsmaterial till Magisteruppsatsen, det kändes bra och indikerar att man är ett litet steg närmare att få sitt civilekonomdiplom till sommaren. Arbetet fortsätter annars hyfsat även om jag är lite smått oroad över att bristen på ambition och arbetsvilja kommer stå oss dyrt. Ska man vända på det är det ett positivt tecken att vi kommer framåt trots att vi bara kör på halvfart, och vi ska nog kunna få till något riktigt bra om vi lägger i högsta växeln snart!

Fick uppfattningen att HAIS assisterande tränare hade läst förförra blogginlägget där jag var kritisk till årets träningsupplägg. I alla fall förde han ett anförande om att han förstod att vi var trötta på vissa moment av träningen, men att det var nödvändigt för att tekniknivån hos vissa spelare var bedrövlig! I mitt sinne kändes det som att han tittade på mig när han sa detta, men så behöver ju inte alls ha varit fallet, utan det kan ju ha varit fler klagomål på träningsupplägget, vad vet jag?

Angående träningen så har det gått mycket bättre för mig denna veckan än veckan innan som kan ses som någon form av lågvattenmärke. Sjukt nog är det stor konkurrensom platserna just nu med 30-35 personer som är på varje träning medan bara 22 ingår i startelvorna (A+B lag) som ska tas ut. Därmed missar jag måndagens match också vilket känns sådär, men det är bara att träna några veckor till så har man antingen höjt den egna standarden eller så har ett antal spelare kastat in handduken. Hursomhelst är konkurrens bra för laget, så länge tränarna tar ut rätt spelare, och angående det så har jag inga synpunkter!

Efter träningen bjöd jag över mig själv till Direktören för en hemleverans av Masterns monologer. Tanken var att säkra min nattsömn för de närmaste veckorna, så att inte den goda herren får ett stort sug av å höra mina monologer när han är full fyra på morgonen ! Nu hade Herr Direktör dock tänkt ut ett listig motdrag, han förde sina egna monologer i flera timmar så att jag knappt fick en syl i vädret. Så istället för att slängde ut mig när jag blev för tråkig, så stack jag hem självmant när jag blev för trött! Allting som vanligt men tvärtom med andra ord!

// Mastern


Fotboll!

På lördag 1600 tänkte jag samla ett gäng å lira fotboll på någon av Olympiafältets konstgräsplaner! Den som är intresserad kan välja på att antingen ringa mig för mer info, eller att bara sticka dit!

// Mastern

flytthjälp, plattmatch och utebliven feedback.

Igår tvangs jag uthärda något som de flesta hittar på diverse krystade bortförklaringar för att slippa. Tvingades vara flytthjälp åt Chewie som vid 25 års ålder kom på att det var dags å lämna det trygga familjehemmet å bli en familjeman istället typ. Av någon outgrundlig anledning var den skumma skåpbilen som användes till flytten alldeles för liten så när jag efter fem timmar kastade in handduken å stack för att spana HIF var de långt ifrån klara typ. Men vill man ha det snabbt och effektivt fixar man en stor bil, annars får man slita satan..

HIF-s match var annars skandalöst dålig och jag ångrar att jag tvingades se eländet, för maken till plattmatch har jag inte sett sen Ljungskilematchen förra året! Bättre kröka rygg än att utstå något sådant!

Slutligen vill jag gnälla loss om den totalt uteblivna feedbacken man får överallt. Varken coacherna i HAIS eller representanterna från HFDK är några höjdare på det.

Inför säsongen utlovade exempelvis tränarteamet kontinuerliga samtal med spelarna så att de kan utvecklas och så vidare. Men i praktiken rör det sig om att han ena står sidan om utan å säga ett ljud, och den andra  gnäller till ibland på uppenbara saker som att man slår en kass pass eller något. I mitt tycke är stating the obvious inte mycket till feedback utan bättre få höra lite direktiv å vad man ska tänka på osv men inte ett ljud! Sen är träningsupplägget för i år helt värdelöst! Jag menar varför öva en jävla massa på att jogga fram och tillbaka på att göra överstegsfinter eller sulfinter för sig själv? Hur ofta gör man sånt i matchsituationer?

Hos HFDK är feedbacken om möjligt ännu värre, betalade medlemsavgiften förra året, 500 spänn som jag ångrar djupt! I år sket jag sonika i att pröjsa då jag har noll intresse för att sponsra den klubben för inbördes beundran! Sen är jag extra irriterad just nu, när jag fick reda på att min klassificering har sänkts så att jag inte får döma juniorer eller B-lag i år. Visst kanske man gjorde dåliga insatser förra året men då ska man åtminstone få en motivering å lite återkoppling på saker som kan göras bättre?

Ajja måste ändå släpa mig till det tre timmar långa mötet för inbördes beundran i morgon för årets domarkläder ska delas ut! För övrigt har jag fått information om att vissa domare läser denna bloggen, och vill ni tjalla för styrelsen om vad jag tycker om deras insatser, så bring it on!

// Mastern

svängig match, Stampusinnebandy, Cola Zero

Idag var det dags för fotbollsdömande. En p15 match mellan Högaborg och Ramlösa på Västergårds plastmatta. Högaborg dominerade första halvlek fullständigt och ledde med 5-0 i paus. Då funderade jag mest på hur mycket sifforna skulle rinna iväg. Men i början av andra halvlek chockstartade Ramlösa och gjorde tre snabba mål första tio minuterna. 5-3 och 30 minuter kvar å spela således. Ramlösa hade ett flertal bra chanser till men istället lyckades Högaborg få in ett turligt 6-3 mål och sen gick energin ur Ramlösa och matchen slutade 7-3

Viktiga händelser:

  • En i publiken berömde domarinsatsen i halvlek, det har inte hänt sen senaste istiden typ.
  • Var nära att ofrivilligt passa fram till ett Högaborgmål. En i Ramlösa rensade nämligen bollen mot mig från några meters håll, så jag hann så klart inte flytta mig, men fick upp ett knä reflexmässigt för att skydda mina ädlare delar. Denna knästuds gick fram till en fristående Högaborgare som lyckligtvis hade sett mig träna straffar igår och sköt högt över
Senare på dagen var det dags för Stampusinnebandy. Min fotbollsform börjar visst avta, så lyckades träffa mål några gånger åtminstone.

Slutligen blev det en runda om Netto för att köpa läsk och på så sätt få fler gratis DVDfilmer.Den riktiga Colan var slut så jag fick köpa fyra flaskor Cola Zero istället, vilket var lite av en missräkning. Men det fina i kråksången var att jag fick 2 filmer på köpet och inte en, så jag känner att jag gick plus ändå!

// Mastern

höga mål eller dålig fokusering?

Var inte alltför pigg när jag begav mig av till HAIS klubbstuga för att som Björnen beskrev det "Äta bullar och plocka bort lite skräp". Min första insikt var att det remarkabla faktum att Björnen himself inte var närvarande utan att hade smitit undan med arbete som bortförklaring. Fascinerande att personen som lurar dit alla själv smiter. :)

Sen visade det sig att vi förväntades göra mycket mer än att bara plocka bort lite skräp vilket sänkte arbetmoralen till Enteknivå där fem personer satt och solade mest och två slet. Eftersom man ska göra det man är bäst på, bättrade jag säkert på min bränna en del. ;)

När vi sent omsider var färdiga med våra sysslor, (tveklöst hade den obefintliga arbetsmoralen sin påverkan) så lira vi lite för att avsluta med en straffsparkstävling. Där lyckades jag med den makalösa bedriften att dra bollen högt över tre straffar i rad. Om det ska tolkas som att jag siktar högt eller som en extrem brist på fokusering får läsaren själv avgöra!

Eftersom det uppenbarligen vilade en förbannelse över mina skor så beslöt jag mig för att ta premiär för ett par jag köpte i reserv på januarirean när jag senare på dagen lira boll med en bunke polare (4 mot 4 matcher). Min brorsa fick låna mina vanliga skor och var mindre lyckad, jag å andra sidan var inte heller särskilt bra men det räckte i alla fall till för att vinna båda matcherna. Så det får bli de nya skorna ett tag så jag finner formen.;)

Slutligen gratuleras DTP för sin premiäromgång i fyllecell!

// Mastern

tennis, ecodriving-tävling, kylslagen grillning med heta brudar..

I morse lira jag tennis med farsan. Gick varken sämre eller bättre än vanligt så jag vann komfortabelt med 6-3, 6-1.. Men skönt med dagens motion. Efter det mötte vi upp med Chewie på Haket för å käka lunch. Nice!

Sen bara det av till Väla där bilmärket KIA hade en ecodrivingtävling. Som tack för att man ställde upp i denna tävling fick man presentkort på Max för en hundring. Win-win situation med andra ord. För att få ställa upp i tävlingen ombads man först provköra en av deras andra bilar. Givetvis svarade jag att det inte spelade någon roll vilken annan bil jag fick köra, eftersom jag var där för tävlingen. Så fick provköra en KIA Picanto som förmodligen är den klenaste bilen som mänskligheten skådat! Drog ut på motorvägen och satte plattan i mattan! Det tog fem sekunder för bilen att axa från 80 till 90. Synnerligen oimponerande prestanda således även om det är najs kan kunna få en splitterny bil för 79000.

Sen var det dags för en riktig bil och Ecodrivingtävling! Tävlingen gick kort och gott ut på att man skulle köra en viss sträcka på under tio minuter och förbruka så lite bensin som möjligt. Vi började strategiskt och stängde av AC-n för å spara bensin, men det hjälpte föga när varken jag eller min kartläsare Chewie kunde läsa kartan så vi körde i helvete fel.:) Fadern var helt konfunderad efteråt och kunde inte förstå hur vi kunde lyckas med denna bedrift. Fast å andra sidan stängde inte han av AC-n så han vinner inte heller.:)

Eftersom Chewie sågat båda mina förslag på inflyttningspresent till honom och frugan (en Caroline af Ugglas CD och en personvåg) så fick han efter vårt misslyckade tävlingsförsök följa med in på Väla och hjälpa mig att handla upp mitt födelsedagspresentkort i present till honom och frugan. Även om överraskningsfaktorn försvinner är det ju bättre att folk får vad de vill ha och Caroline Af Ugglas CD var för dyr för att ge bort bara för att jävlas!

Sen ikväll var det grillning med Chewie, CR, CR-s väninna ,som får bloggnamnet Den Snygge Nykteristen, och några andra. Grillning visa sig var en dum ide då det var svinkallt på Gröningen, så det bar av hit för att kolla film. Lägenheten var för en gångs skull städad men på något sätt lyckades jag eller filmen skrämma bort alla illa kvickt! Eftersom jag inget dumt gjorde konstaterar jag att Hitch måste vara en jävla kass film!

// Mastern

uppe med tuppen och dåliga val..

I morse skulle vi fixa några grejer för magisteruppsatsen tidigt på morgonen vilket medförde att jag var tvungen att vara uppe med tuppen. Med tanke på midnattsgroggen med Direktören kvällen innan, var det ingen höjdare men helt och hållet självförvållat.

Inför ikväll hade jag två alternativ

A: Se på HIF

B: Träna fotboll och ge fribiljetten till farsan.

Jag valde alternativ B som i efterskott visade sig vara ett genomuselt val. Medan HIF vann sin match så var min träningsprestation så usel att jag lyckades med att bli petad från B-lagsmatchen på måndag. Ödets ironi i det hela är att jag förmodligen hade varit uttagen om jag hade dragit å kollat HIF istället.

Men ja, nu finns ju risken för att det blir lirat på måndag ändå för tränaren sa något i stil med "Ja de var ju inte bra idag, men jag ringer runt så jag kanske hör av mig" Ska man se något positivt i det hela är det mycket bättre å ta en petning efter en kass träning än när man själv tycker man gjort okej ifrån sig. Jag menar lättare att vara missnöjd med den egna insatsen än att känna sig förfördelad!

Men på lördag får det bli ett självförtroendeboost på fotbollsfronten. Lirar med polarna då, så då blir det mer läge att glänsa lite. Det sjuka är att det känns som jag spelar mycket bättre då än vad jag brukar göra på träningarna, okej att det är lättare att dribbla å sånt, men får även fram passningar och sånt bättre. Sitter väl i psyket skulle jag tro.

// Mastern

nära skjuter ingen hare, städning, och oväntade besök.

Igårkväll spanade jag Champions league. en bit in på andra halvlek var jag jävligt nöjd med resultateten (ledning Liverpool och ledning Bayern) då mitt odds var på väg att gå in. men sen sket det sig så istället för plus ett antal hundra gick jag minus 80.. life is a bitch, men som de säger, nära skjuter ingen hare!

Idag vakna jag till liv och insåg att jag de senaste dagarna varit alldeles för bölig över att jag inget haft å göra, samtidigt som jag låtit bli att styra upp något som jag borde gjort för längesen. Städa min svinstia till lägenhet. Med denna insikten var det bara att styra upp, fyra timmar  städning senare insåg jag hur mycket mer som egentligen borde göras, men där hade all sug att städa försvunnit. Men slipper i alla fall titulera min lya för svinstian ett tag framöver, alltid något!

GC var för övrigt förbi tidigare idag och sponsrade med lite grejer från fabriken där han jobbar, i form av pulver som man kan baka muffins av, inget ont om såna men såserna från JB-s jobb tar fortfarande hem förstapriset i "sponsring från andras jobb" tävlingen.

Dagen har även innefattat dömning av ett P11 lag.. Fett bull och sjukt olönsamt egentligen, men lite får man väl ställa upp för föreningen man spelar i, särskilt om man inte har något annat för sig!

Slutligen gjorde Direktören det något oväntade valet att ringa och bjuda över själv vid halv 11 på kvällen för en grogg och ett snack. Bland annat låna han hem några Miami Vice säsonger och fick mig att lova att om han strök med, så skulle jag slänga med Miami Vice boxen i hans grav. ;)

// Mastern

Allmänt trist påsk!

Påskhelgen 2009 kommer inte att gå till historien i mitt minne... Den har kort och gott varit fruktansvärt seg och händelselös!

Den primära orsaken till detta tituleras påskmiddagar, denna årliga händelse som inte är särskilt stimulerande att besöka, men som det är ännu mer ostimulerande att inte besöka när alla andra gör det.

Idag fanns det defacto möjlighet för mig att besöka en påskmiddag, men jag skulle döma fotboll så valde att låta bli. När jag väl dyker upp vid planen fanns inte en kotte tillgänglig, och domartillsättaren hade passande nog sin mobil avstängd så att jag inte kunde ringa och framföra min klagosång! Sen bar det av hem, tänkte ta en tupplur å sen spana HIF på TV, varpå jag sov i flera timmaroch missade hela matchen. Succéfylld dag med andra ord!

Annars har jag fått några konstiga fyllesamtal i helgen. Konstiga såtillvida att istället för att fyllot ringer, och drar en oändligt lång och obegriplig monolog (ofta någon form av böleri) så har fyllona ringt för att höra mina monologer. Det är i mitt tycke mycket tråkigare, för även om jag långt ifrån ogillar att mala om saker, så känns det mer stimulerande med information utifrån om man bara sitter och har tråkigt.

Övrigt

Min broder såg ut som en amerikan efter dryga veckan i New York, och Chewie har fått ordinerat någon hemsk diet. Jag känner mig smalare och smalare för var dag, fastän jag egentligen gått upp ett kilo eller två den senaste månaden..

// Mastern

Team Lunkmaster VS Team Paperboy

Då paperboy gör en påskcomeback i Helsingborg från sina studier av diverse buskar i Luleå så beslöt vi oss för att lira en fotbollsmatch. Passande nog så tog vi båda med oss fyra vänner var, så vi beslöt oss för att köra matcher mellan gängen så att Team Lunkmaster och Team Paperboy gjorde upp om ära och prestige!

Den första matchen var jämn med Team Lunkmaster som segrare med 10-7.  Andra matchen ledde vi med 8-4 när följande händelser inträffade:

  • Flera spelare i mitt lag slutade att röra sig fullständigt och stod mest å tittade
  • Team Paperboy kom på att de hela tiden skulle stressa mig eftersom jag var spelfördelare, och mitt lag hade slutat springa
Med dessa händelser var matchen körd så vi släppte in sex mål i rad och förlorade, fy fan vad jag blev lack på det! I mitt tycke är det inte acceptabelt att uppträda så lojt och nonchalant om man har en god chans att vinna bara man anstränger sig.

Nåväl här är rapporten spelare för spelare i lagen:

Team Lunkmaster:

Mastern: Trots bakfyllan var undertecknad den bäste spelaren i laget som bar hans namn. Spelade som spelfördelande försvarspelare. Gjorde en del mål men passade framförallt fram till många.

Chewbacca: Mannen vars brist på teknik och passningsskicklighet får min att framstå som en hybrid av Ronaldinho, Messi och Kaká. Skötte sig okej som back defensivt då han är hård att möta!

RockStar. Brytningssäker men alldeles för rädd om sina ben för att göra en bra match, okej att man inte behöver gå in för att kapa, men att fjolla runt som en balettdansös och vara livrädd för närkontakt, är inte bra.

GC: Bättre än väntat som anfallare i första matchen då han tog ner bollar och gjorde en bunke mål. I andra matchen var han som förbytt, och var fruktansvärt loj och ofokuserad samt rörde sig inte många meter.

Piratens vän: Vårt lags bäste målgörare! Hade en lurig spelstil där han i en stunden verkade helt slutkörd för att få motståndarna att slappna av, för att i nästa sätta in turbon, springa förbi, och stänka in bollen.

Team Paperboy

Paperboy: Försökte sig gång på gång på diverse tricks han sett på TV. Det gick sällan bra. Däremot passade och sköt han rätt bra när han väl fick chansen.

Före detta Haisspelare: Klart störste stjärnan i Team paperboy! Sprang mest, passade bäst och gjorde flest mål.

övriga spelare: Varken bu eller bä enligt min åsikt

// Mastern

Mastern 0 - Ödets illvilja 4

Min nyktra svit höll i sig i en och en halv vecka. Sen råkade jag träffa på Brajaren i korridoren med sidekicks från Stockholm. På något sätt lyckades jag få ihop en gynnsam deal som gav mig fritt tillträden till Brajens spritförråd hela kvällen. Det negativa med den denna deal var att kvällen blev groteskt hård!

Att Mastern var dirigerad mot katastrof  märktes ganska tidigt. Bland annat lyckades jag få en snygg sak intresserad på Brajarens fest och lyckades fixa nummer och allt. Fallet kom när jag kom på det ödesdigra beslut att bjuda in henne och hennes väninna på Xbox duell hos mig. Hon var uppenbarligen av det pedantiska slaget, och blev förskräck av det allmänna stöket hemma hos mig och sprang och gömde sig. 

Mastern 0 - Ödets illvilja 1

Några mordiska groggar senare bar det av mot av mot le Cardinal (Brajen min spritsponsor blanadade fan värre än Chewie) Av någon otäck slump började jag grovhångla med någon fet och ful sak. Om det var mitt överjag eller någon välvillig vän som räddade mig från ett värre öde vet jag inte, men tur var det!

Mastern 0 - Ödets illvilja 2

Sen hände det enligt mina minneskällor inte särskilt mycket. men enligt en bloggkommentar "Vilka var de två snygga blondinerna Mastern dansade med på Cardinal? SVAR KRÄVS!"

Här lyckas man få credit hos sin omgivning men är för full för att komma ihåg vad man gjort. Attans jävla skit!

Mastern 0 - Ödets illvilja 3

Sen hamna jag i ett fyllebölerihumör. Direktören som var på plats var den som råkade illa ut! Sånt är så jävla skämmigt! Jag skäms inte för det jag sa, de var bara standardböleri, men däremot skäms jag för att jag drog in någon oskyldig i mina fiktiva problem. Inte sånt någon som har en kul utekväll vill höra.

Men Direktören som redan har sina kvinnofront tryggad verkade ta det hela med ro, och avslutade kort och gott böleriet med "Jag bokar in söndag eftermiddag på min soffa om du vill böla loss om något, nu ska jag dansa med några polare!" Men det var efter att redan ha utstått det tråkiga böleriet i en kvart! så istället för att göra något vettigt försurade jag Direktörens kväll i en kvart, synnerligen kasst!

Mastern 0 - Ödets illvilja 4

Det var allt

// Mastern


 

Ett missförstånd måste ha skett!

Tidigare idag fick jag ett obscent långt SMS från Draken med en bitter underton om att jag helt omotiverat försökte framställa honom som en toffel. Man känner sig själv bäst sägs det, så för mig och alla andra som missförstått honom, är det ju bara att beklaga vår dåliga människoinsikt!

Ett annat missförstånd har också skett idag. För en svart vårjacka av märket Divided i storlek 42 har hängt hos mig sen i höstas utan att någon hämtat den. Att det inte var en herrjacka kom jag på häromdagen när jag tänkte att det var lika bra att testa den, men överhuvudtaget inte fick på mig eländet. Vid ett samtal med Chewie gav han förslag på vem Jackan kunde tänkas tillhöra. Jag skickade ett SMS till tjejen i fråga och kollade svaret plingade till med ett argt SMS: "Jag har verkligen inte storlek 42, vilken förolämpning!" Lyckligtvis formulerade jag det första SMSet med värsta brasklappan " *Chewies namn* tror att jackan är din"

Sen spelar det inte så stor roll egentligen, har man inte sett människan på ett halvår kan man nog leva med att hon är småbitter ett tag..:) För att bli av med jackan säljer jag den därmed till lägstbjudande..:)

// Mastern

sten i glashus och obefogad oro?

När jag satt och jobbade med magisteruppsatsen idag, så ringde Chewie lite oväntat å ville göra gymcomeback, lite otippat men bara att slå till

Ett antal timmar senare hade vi gymmat klart och mitt godissug hade stigit markant. Dock insåg jag det något tveksamma i att äta godis direkt efter träning så begav mig till den lokala kosttillskottsbutiken för att köpa Gainomaxliknande proteinpulver (de vill säga proteinpulver som är så pass sockrat att sockret tar bort den vidriga proteinpulversmaken) butiksägaren tyckte förfrågan var konstig eftersom det i hans tycke fanns betydligt bättre proteindrycker, men såna är en direkt plåga att få ner så de slipper jag helst.

Hur som helst fann han sig snabbt och plockade fram en burk med ett pulver som matchade det jag efterfrågade. Sen drog han något som i mitt tycke var synnerligen löjeväckande "Ja alltså fördelen med detta pulver jämfört med Gainomax, är att här slipper du konserveringsmedel". Tycker det är väldigt lustigt att en sådan av alla skulle vara rädd för tillsatser i maten, jag menar det känns som att proteinpulverpåsen innehåller tonvis med kemikalier och tillsatser om något.

Hur som helst, när jag kom hem blanda jag upp en bytta och konstaterade att eländet smakade helt okej, i mitt tycke lite sämre än Gainomax men å andra sidan får man en halvliter färdig brygd för samma pris som en 25 centiliters Gainomax så fortfarande en bra sak att ha hemma!

Chewie drog annars till med årets sten i glashus när han gnällde om att jag inte skulle köpa hem en fet godispåse att avnjuta framför champions league. För han har väl säkert gått upp en tio kilo i år, vilket han replikerade med "Äh jag tycker inte 10 kilo är så mycket, rätt stabilt att jag inte gått upp mer med tanke på hur lite jag tränat i år" Med all sannolikhet är 10 kilo betydligt mer än 5 centimeter i midjemått, så DPT släng dig i väggen, du är inte osund nog..:)

// Mastern

samarbetsföretag och sköna plastmattor..

Idag samlades den strålande gruppen bestående av mig, Stridsyxan och Backslickvampyren för att fixa samarbetsföretag till magisteruppsatsen. Det gick enklare av väntat. Av fyra tillfrågade var ett på direkt , ett inte intresserat och två var halvt intresserad och skulle återkomma med svar i morgon. Med tanke på att vi behöver två butiker till vår undersökning ser det med andra ord lovande ut.

Sen ikväll var det första fotbollsträningen på Olympiafältets plastmatta (konstgräsplan). Den kändes som guds gåva till fotbollsspelaren i förhållande till det miserabla eländet ute i Laröd. Man kunde springa på den utan å få ont i hela kroppen och bollen studsade som den skulle studsa. Så jävla underbart.

// Mastern

inlinescomeback och HIFseger

Idag funderade jag en stund på om det vore läge för gymmet. Till gymmet vill man dock helst ha en medbrottsling så ringde Chewie för å kolla om hans badmintonträning var inställd (den verkar vara det titt som tätt nämligen) och fick svaret att det var den inte men han skulle minsann inte gå för han skulle med frugan ut till hennes mormor i Tågarpå. På frågan varför man bangar en träning som man gillar för att besöka någons mormor i en sån håla blev svaret : "Eh det vet jag inte riktigt, vet inte riktigt vad jag ska göra där ens, men hon ville ha med mig, men du kan inte kalla mig toffel för det"

Enligt Masterns definition är man en Toffel om man bangar sin favoritträning för att följa med frugan på något onödigt släktbesök istället. Men smaken är som baken. Dock ska nämnas att Chewie inte på långa vägar klår Drakens toffelrekord från i lördags. JB och Jabba hade nämligen erbjudit Draken fri entré på Tivvan och fyra öl mot att Draken lämna Den Ondes rökfylda håla i några timmar och socialiserade med sin omgivning istället. Detta enormt vänliga erbjudande hade han avslagit med några fruktansvärt krystade bortförklaringar som skrek Toffel lång väg. Sen att Draken på allvar är på väg att skriva ut sig själv från handlingen på all framtid med sitt tofflande, det är allt en tanke som måste övervägas!

Hursomhelst till dagens huvudsakliga händelser. Min inlinescomeback, efter en svajig början kom jag på att det var skönt och lagom träningsdos då det är jobbigare än att cykla men inte lika jobbigt som att springa.. med tanke på att vår och sommar är framför oss, lär det bli en hel del åkt den närmaste tiden!

Sen skulle jag spana HIF med Jabba. Nu tyckte han dock att det var för dyrt att betala 140 spänn för att stå bakom ett fett nät på kortsidan å inte se ett skit som jag sålde min fribiljett så stack vi och spana matchen på Dickens istället. Jag menar har man att välja mellan att antingen se matchen på plats och knappt se något, eller att sälja biljetten och äta en smarrig hamburgartallrik för slantarna samtidigt som man sitter bra och ser bra, ja då är valet lätt för mig.

Att säga om matchen då? En jävla tråkig tillställning egentligen, HIF var mot alla odds kassa offensivt och bra defensivt vilket är precis tvärtom mot förra året. Segermålet gjordes på en straff som på reprisbilderna visade sig vara minst sagt tvivelaktig men som i direktsändning såg solklar ut. Nu har domaren inte tillgång till repriser och därför blev det som det blev glädjande nog! 1-0 till HIF! Matchens utropstecken var Pär Hansson i målet som till skillnad från sin föregångare Daniel "Mr 50 procent" Andersson inte ägnade sig å att kasta in enkla bollar i eget mål. Ett stort plus och så en målvakt ska agera. Nu är det bara att hoppas att tvålhandsken får lägga handskarna på hyllan.:)

// Mastern

Nöjd trots snöplig förlust

Idag lirade vi B-lagsmatch mot Ekeby. Trots ett stundtals ganska bra spel så slutade det med en uddamålsförlust (3-2 till Ekeby).

Orsakerna till förlusten var främst:
  • En pinsam oförmåga att göra mål på våra chanser. En icke namngiven person på topp missade en fem-sex lägen varav ett med öppet mål! Illa!
  • Otur med domsluten, två av Ekebys mål gjordes av spelare som var uppenbart offside
Min egen insats var jag dock nöjd med, inte för att den var jättebra men för att den var väldigt mycket bättre än katastrofinsatsen sist jag spelade. Rent generellt spelade jag stabilt defensivt och skapade en del offensivt genom att rensa bollen långt in på motståndarnas planhalva så att den råkade studsa fram till den tidigare nämnda målsumparen. Tappade dock lite i markeringen på Ekebys 1-1 mål men det är inte var dag någon står med ryggen mot mål och göra en bicleta rätt upp i krysset, så det målet var de värda. Riktigt snyggt var det!

Bäst i HAIS var något otippat mannen som sprang runt aspackad på Tivoli iklädd en skabbig björndräkt i natt. Herr Björns prestationer höjdes uppenbarligen av bakfyllan (eller om han fortfarande var full?) Riktigt oväntat var det när han från mitten av egen planhalva satte full fart, sprang över hela planen och drog in bollen i mål!

Lärdomen av detta är att om jag ska supa hårt kvällen innan match så måste jag låna den skabbiga björndräkten då den uppenbarligen är magisk!

// Mastern

Premiärdömning och 15 minutes of fame..

Idag dömde jag min första match för året. Lite sent kan tyckas, men å andra sidan är jag ingen jättefan av att stå på linjen med en flagga i  näven och frysa satan i en iskall februarivind, så har helt enkelt inte bokat några uppdrag förrän nära inpå säsongen.

Dömde en juniormatch och det gick okej, var väl några tabbar men inga horribla domslut. Således blev jag varken hyllad eller sågad av spelare eller ledare efter matchen.

Eftersom folk tycks ha tröttnat på att jaga plastiga bollar satt jag och Chewie i bastun istället ikväll. Med oss ner hade vi fyra öl, och eftersom min intention för de närmaste veckorna är relativ nykterism, så fick Chewie dricka samtliga. Rätt starkt jobbat faktiskt.

Sen bar det av till tivoli eftersom vi hade gratis inträde tack vare en facebookinbjudan. JB bjöd på en cider och eftersom nykterhet inte behöver vara ett absolut begrepp så var det bara att tacka å ta emot.

Efter några händelselösa timmar ringde en domarkollega och föredetta innebandylagkamrat och drog en vals om att vi skulle döma en dygnet runt turnering på Västergård klockan 4 på morgonen. Uppenbart hade han sett mig och en stund senare hittade han mig. Som en av bloggens trogna läsare ville han bli omnämnd i den oftare, och under namnet Den Snygge Plastfäktaren (DSP), för att stå i konstrast till en annan karaktär nämligen Den Tjocke Plastfäktaren (DTP). Nu är jag dock inte den som går runt och hyllar mäns utseenden så hans namn får bli Den "Snygge" Plastfäktaren för att betona att jag inte lägger någon värdering kring hans utseende.

Tydligen var DSP där med resten av bloggens läsare, så ett tag "schtekte" vi eller bildade böghög beroende på perspektiv.  DSP bjöd även på en Tequillashot för att hylla mitt goda arbete innan han stack vidare.

Slutligen blev jag ombedd att nämna att Den Tjocke Plastfäktaren hade ökat sitt midjemått med 5 centimeter i år genom en diet bestående av fyra hamburgermål om dagen. Förstår inte riktigt relevansen i informationen, men det gäller att ge läsarna det vill ha!

// Mastern

fina premier, mycket böcker, svidande insikter

Igår fick jag en trevlig överraskning med posten. Premierna för att jag valde att prenumera på Sportmagasinet. Med premierna följde en papperslapp "De ordinare premierna tog slut, så du får dessa istället".  I paketet fanns en flaska matrixschampo en burk matrixvax samt ett par Salmingkalsonger. Blev lite konfunderad och tänkte "Har jag verkligen betalt så mycket för Sportmagasinet?" så jag konsulterade mitt kontoutdrag och kom fram till att hela kalaset gick på 149 spänn. Således var det en bra deal för mig, nu återstår det bara att se om tidningen håller samma klass.

Som smolk i glädjebägaren dök det dock upp en räkning till CSN på 3000 eftersom de ansåg jag hade tjänat för mycket 2007. Men regler är regler hur idiotiska de än må vara (jag menar hur kommer någon på tanken att straffa folk för att de bidrar till samhället genom att betala skatt?). Ska man se något fint i det hela hade notan kunnat bli flera tusen till om CSN verkligen hade velat jävlas!

De senaste dagarna har det blivit mycket böcker köpta vilket berott på Akademibokhandlen hade halva reapriset så jag kände mig manad. Jag tycker det är Skönt när man köpa vettiga böcker till bra priser, till skillnad från alla vidriga groteskt överprissatta kursböcker man köpt genom åren.

Igår var det annars första gången jag tränade fotboll utan underställ för i år. Det hade både goda och dåliga sidor. Den goda sidan var att det var så jävla skönt å slipa att ha det kliandet fanskapet som trycker mot huden. Den dåliga sidan var att jag skrapade upp hela benet när jag skulle glidtackla på Laröds plastmatta. Att det gör ont  att glidtackla utan underställ på en kass konstgräsplan är således en insikt som har svidit det senaste dygnet.

Tidigare idag mötte jag en granne i korridoren, hans illröda ögon antydde en kraftig berusning klockan 1700 på eftermiddagen. Han erbjöd mig att smaka på hans grogg vilket jag passande nog avstod ifrån. Det visade sig att  han drack Absint blandat med påskmust, (50/50 blandad) och efter två groggar hade han uppenbarligen kommit på att det var dags att kasta in handduken. Orutinerat!

Kvällen har annars varit jävligt tråkig. Inte haft något att göra så gjort så lite som möjligt. Chewie erbjöd  förvissomig att hänga med honom och frugan å spana The Sounds på The Tivoli. Men jag tyckte att 250 spänn i entré var lite saftigt pris att betala för att lyssna på ett band som inte intresserar mig nämnvärt (Inget emot dem på något sätt dock) Så jag lyssnade på bankkontots vädjan å blev hemma.

Årets första dömande i morgon. Ska bli nice å se om takterna sitter i.

// Mastern

solnedgångar, fräscha nykterister och håriga norrländskor..

Igår kom jag äntligen igång med jobbsökandet. Ett CVutkast är skrivet och jag ska spamma Internet med det de närmaste dagarna. Sen om det blir succé eller pannkaka återstår att se! Efter att ha spammat några sidor med mitt CV kom jag på att det kanske var gymdags. Dock tyckte ingen annan i min omgivningen att det var det, så jag råkade hosta lite och "kom på" att jag nog fortfarande var förkyld och därmed skulle spara mig till dagens fotbollsträning.;)

Istället dök Chewbacca upp och vi spelade TV-spel helt fredligt tills CR tvingade med oss ner till stranden för att bevittna stranden med sin vän, en riktigt fräsch nykterist. Där lyckades jag med att få två minus inom en halvtimme.

  • - ja jag tror inte vi presenterat oss förresten, Martin
    - *Nykteristens namn* men det har vi visst på Crom för några månader sen
    - Ja just fan, de var du. Men vi snackade inte så mycket där ju
    - Jo då, du malde som fan i en timme.

    Noll koll på vem människan är och tillika redan tråkat ut henne med Mastern monologer vid tidigare tillfälle. Känns spontant som ett minus
  • Jag hade inte duschat på några dagar och kom dit med ett lökigt träningsställ. Inte direkt "dressed for success" med andra ord. Där tycker jag dock att CR kunde ha varnat. En jävla skillnad på meningarna "Kom ner till stranden å titta på solnedgången med mig" och "Kom ner till stranden och titta på solnedgången med mig och min fräscha väninna, *Nykteristens namn* , som du för övrigt träffade på Crombar för några månader sen"

    Ajja man kan inte få allt.
Sen var det dags å spana landskamp hemma hos mig. Kvällen till ära kom Chewie och CR på att de var hungriga och passade på att äta upp min mat, så jag får hämnas genom att dra dit å äta upp deras vid lämpligt tillfälle.  När jag såg att sopan Petter Hansson återigen var med i Sveriges laguppställning blev jag aningen upprörd. När sen Serberna gjorde mål efter 40 sekunder för att Petter Hansson var kass i sin markering blev jag inte gladare direkt... Men handen på hjärtat tror jag inte det blir VM för Sverige med de spelet de har nu. Jag menar fyra spelade matcher, en vunnen och tre stycken 0-0 de säger allt om vilken fotbollsmördande syn Lagerbäck har!

I morse fick jag slutligen SMS av Paperboy som uttalade sin frustration över samernas kroppsbehåring. Tydligen hade han hamnat i en bastu med tre stycken samekvinnor som hade 5 centimeter tjocka buskar.  Dessa enorma buskar hade effektivt tagit död på alla hans drömmar om att ha orgier med samekvinnor i en bastu. När drömmar förstörs blir man ofta frustrerad vilket medförde att Dr. Lunkmaster fick rycka in och vara telefonjour. 15 minuters samtal senare var mitt råd följande "Ja men säg åt dem å raka bort busken då, så blir alla nöjda å glada?"

och med de visdomsorden avslutar jag dagens sändning

// Mastern

RSS 2.0